Jak jsme jeli pro Pastellova moto

Když jsem dostal penízky za předchozí motku měl už jsem 749 dávno vybranou. Konečně se tedy podařilo pro ni jet. Hecíř Topřík si vzal kvůli mně dovolenou, za což mu moc děkuji, a vyrazili jsme v 3:30 v kombach směr Ostrava hl. nádraží. Na nádraží jsme měli chvila času a pozorovali místní bezdáky jak jedné bezdačce, co tam pokřikovala, házeli tašky ze schodu :-)

4:33 jsme už seděli ve vlaku a rozbalili své ranečky se žrádlem. Během naší šestihodinové jízdy „Rychlíkem“ dostal Topper srací záchvat a byl stálym účastníkem hajzl-kabinky :-)

Když jsme dorazili do Jindřichova Hradce, přijel pro nás pán majitel motobazaru. Motku už měl připravenou k jizdě, tak jsme ji zkontrolovali,projeli a nenašli žádný důvod ji nevzít (takže snad vydrží).

Cestou nazpět jsme se zastavili na obidek a udělali fota. Ale co čert nechtěl! Jelikož bylo vše ok muselo se zákonitě něco podělat. Na benzině za Brnem jsme zjistili, že jsme asi nechali rozeplou kapsu na batohu a její obsah je kdoví kde. Jmenovitě peněženka s doklady, foťák, zámek na kotouč atd. A nastal problém! Nejen blokace karty, ale zásadní bylo, že svítilo hladové oko a dohromady jsme měli 80Kč :-D Topříka napadla spásná myšlenka, zkusit najít nejbližší pobočku české spořitelny. Povedlo se a my po několika dotazech místních dorazili k pobočce Výškov. Zavírali za 10min a my prosili o vybrání peněz bez jakéhokoli dokladu. Nakonec se ale vše povedlo a jelikož umím všecka svá čísla nazpaměť, zachránilo nás to. Dále cesta probíhala v pohodě a moc mě potěšily SMS od Vás.

Pastell de Capo